Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!!!

Ο βρετανός επιστήμονας Mark Gasson ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από ιό ηλεκτρονικού υπολογιστή, μετά την εμφύτευση από τον ίδιο ενός μολυσμένου μικροτσίπ στο χέρι του, προκειμένου να «προσβάλει» ένα σύστημα ασφαλείας του εργαστηρίου του.
Ο επιστήμονας προγραμμάτισε το μικροτσίπ που μοιάζει με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες των ζώων, ώστε να μπορεί από απόσταση να ανοίγει τις πόρτες του εργαστηρίου του καθώς επίσης να ξεκλειδώνει το κινητό του τηλεφώνου, προτού εμφυτεύσει το τσιπ κάτω από το δέρμα του.
 Προχώρησε όμως ένα βήμα παραπέρα αφού μόλυνε το εμφυτευμένο μικροτσίπ με έναν ιό ώστε να αποδείξει πως ο ιός μπορούσε να μεταδοθεί καθώς το μικροτσίπ και το σύστημα ασφαλείας αντήλλασσαν ασύρματα ηλεκτρονικά δεδομένα! Το σκεπτικό ήταν πως ο ιός θα μπορούσε στη συνέχεια να μεταδοθεί σε άλλες συσκευές που συνεργάζονται με το σύστημα ελέγχου όπως οι μαγνητικές κάρτες εισόδου συναδέλφων, κατά τον ίδιο τρόπο που οι ιοί μεταδίδονται σε μεγάλα δίκτυα υπολογιστών. Τα αποτελέσματα αλλά και η ιδέα ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι ανησυχητικά αφού θέτουν σε κίνδυνο φορητές ιατρικές συσκευές όπως οι βηματοδότες οι οποίοι μπορεί να καταστούν ευάλωτοι σε «κυβερνο-επιθέσεις» από άλλα ανθρωπεία εμφυτεύματα.Ο Δρ Gasson δήλωσε πως "εφόσον οι κοινοί υπολογιστές προσβάλλονται από διάφορους ιούς τότε θα πρέπει η τεχνολογία να προβλέψει την προστασία των ιατρικών συσκευών, αναπτύσσοντας την τεχνολογία τους, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταστούν επιρρεπείς σε τυχόν «μολύνσεις» ή επιθέσεις. Είναι πιθανό να δημιουργηθεί ένας ιός ο οποίος μπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά της συσκευή ώστε να μην λειτουργεί καθόλου, διακινδυνεύοντας την υγεία του ασθενούς".
 Η τεχνολογία εμφυτευμάτων είναι κοινή πλέον στις ΗΠA όπου τα ιατρικά βραχιόλια προσφέρουν πληροφορίες για το ιστορικό του ασθενή κατά την σάρωσή του από ειδικό ηλεκτρονικό αναγνώστη.