Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΗΣΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙ !!!

Γεμάτη υπερηφάνεια η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε τον εντοπισμό ενός υπόπτου, ύστερα από ανάλυση DNA του αίματος που είχε ρουφήξει ένα κουνούπι που βρέθηκε μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο.


«Οι αστυνομικοί που επιθεωρούσαν το αυτοκίνητο παρατήρησαν ένα κουνούπι που είχε ρουφήξει αίμα. Το κουνούπι απεστάλη στο εργαστήριο όπου η ανάλυση έδειξε ότι το αίμα ανήκε σε άντρα καταγεγραμμένο στα αρχεία της αστυνομίας», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο αστυνομικός επιθεωρητής Σακάρι Παλομάκι.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τον Ιούνιο από τη Λάπουα, 380 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι, και βρέθηκε κοντά σε έναν σταθμό, περίπου 20 χιλιόμετρα μακρύτερα.
«Δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούμε τα κουνούπια. Κατά την εκπαίδευση, δεν μας είπαν ποτέ να προσέχουμε τα κουνούπια που βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος», σχολίασε γελώντας ο επιθεωρητής. «Δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί κουνούπι μέσα σε ένα αυτοκίνητο, γεγονός που αποδεικνύει πόσο ενδελεχής ήταν η έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί», πρόσθεσε.
Ο εισαγγελέας πρόκειται να αποφασίσει εάν η απόδειξη αυτή είναι επαρκής για να καταδικάσει τον ύποπτο, ο οποίος αρνείται ότι έκλεψε το αυτοκίνητο. Ωστόσο, παραδέχεται ότι μπήκε στο εν λόγω αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας άντρας, κάνοντας οτοστόπ.