Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΡΕΚΟΡ!!!


Ένας 42χρονος Βρετανός κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ αγρύπνιας μένοντας άυπνος σε ένα μπαρ για 11 ολόκληρα ημερόνυχτα. Ο Τόνι Ράιτ, κάτοικος του Πενζάνς της Κορνουάλης, κατάφερε να σπάσει το Ρεκόρ Guinness τπου έθεσε στις ΗΠΑ το 1964 ο Ράντι Γκάρνερ, μένοντας ξύπνιος για 264 ώρες ( 11 ημέρες).
Το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness αργότερα απέσειρε την κατηγορία της στέρησης ύπνου λόγω ανησυχιών για την υγεία των υποψήφιων ρέκορντμαν.
Ο Ράιτ αντιστάθηκε στην υπνηλία πίνοντας τσάι, παίζοντας μπιλιάρδο και γράφοντας στο ημερολόγιό του, αναφέρει το BBC.
Το δυσκολότερο απ' όλα, δηλώνει ο ίδιος, ήταν να παραμείνει συνεχώς σε ένα μέρος -το μπαρ Studio της Πενζάνς- για να μην κατηγορηθεί ότι κοιμόταν αλλού κρυφά. Μια διαδικτυακή κάμερα και τηλεόραση κλειστού κυκλώματος τον παρακολουθούσαν όλο το 24ωρο.
Η προσπάθειά του, πάντως, δεν έμεινε χωρίς παρενέργειες. Ανά διαστήματα η ομιλία του γινόταν ακατάληπτη, έβλεπε κουκκίδες να χορεύουν στην οθόνη του, και τα χρώματα του φαίνονταν αφύσικα έντονα.
Ο Ράιτ τρεφόταν μόνο με ωμά τρόφιμα -φρούτα σαλάτες, σπόρους και ξηρούς καρπούς- μια «δίαιτα της Λίθινης Εποχής» που επιτρέπει σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου να ξεκουράζονται ενώ άλλες λειτουργούν σε κατάσταση εγρήγορσης.
Ο ισχυρισμός αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τους επιστήμονες.

www.world.gr