Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ!!!


Εργάτες που πραγματοποιούσαν ανακαφές στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων,έμειναν έκπληκτοι ότανέφεραν στο φως τον σκελετό ενός πλοίου που κατά τα φαινόμενα θάφτηκε εκεί στον 18ο αιώνα.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους το πλοίο χρησιμοποιήθηκε μαζί με άλλα απορρίμματα για να επεκταθεί το νότιο Manhattan στον ποταμό Hudson, κάτι το οποίο αποτελούσε συνήθη πρακτική αν και πολύ λίγα από αυτά τα πλοία έχουν βρεθεί μέχρι τώρα.

Ο σκελετός του πλοίου ανακαλύφτηκε την Τρίτη 13 Ιουλίου και στο σημείο εκείνο βρίσκονταν οι αρχαιολόγοι Molly McDonald και Michael Pappalardo οι οποίοι επεξήγησαν ότι καθαρίζουν το πλοίο κυρίως με το χέρι καθώς είναι πολύ εύθραυστο.

Οι αρχαιολόγοι ανέφεραν ότι έχουν σκοπό να στείλουν δείγματα από το ξύλο του πλοίου σε ειδικό εργαστήριο δενδροχρονολόγησης ώστε να εντοπίσουν τον χρόνο κατασκευής του.

Η δενδροχρονολόγηση είναι μια μέτρηση των θετικών επιστημών που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι για να καθορίσουν ημερομηνίες και χρονολογική σειρά και βασίζεται στη διαδοχή των δακτυλίων στους κορμούς των δέντρων.

Επιπροσθέτως, την Τετάρτη (14/07), ανακαλύφθηκε μια άγκυρα, σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από το πλοίο αλλά οι ειδικοί δεν είναι ακόμα σίγουροι αν ανήκει σε αυτό.



cosmo.gr