Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Πέθανε δουλεύοντας 100 ώρες συνεχόμενα!!!

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιαπωνία η είδηση του θανάτου ενός κινέζου εργάτη, ο οποίος πέθανε λόγω υπερκόπωσης, μετά από 100 ώρες υπερωρίας...
Το γεγονός συνέβη τον Ιούλιο του 2008, όμως η ιαπωνική διεύθυνση εργασίας το ανακοίνωσε δύο χρόνια μετά. 

Ο Κινέζος ασκούμενος πέθανε από καρδιακή προσβολή, μετά από 100 συνεχόμενες ώρες εργασίας ως υπερωρία, σε ένα εργοστάσιο μεταλλουργίας της εταιρείας Fuji Denka Kogyo.

Η περίπτωση αυτού του Κινέζου αναφέρεται από μία ομάδα δικηγόρων που υπερασπίζονται ξένους ασκούμενους, 190.000 από τους οποίους είναι Κινέζοι, Ινδονήσιοι και Φιλιπιννέζοι, που εργάζονται στην Ιαπωνία στο πλαίσιο ενός προγράμματος που εποπτεύουν οι ιαπωνικές αρχές.

Ο επίσημος οργανισμός που διαχειρίζεται αυτό το πρόγραμμα αναγνώρισε ότι 34 σταζιέρ έχουν πεθάνει από τον Απρίλιο του 2008 έως το Μάρτιο του 2009, ανάμεσά τους 16 από καρδιαγγειακά επεισόδια και 5 από εργατικά ατυχήματα.

Η ομάδα των δικηγόρων κατηγορεί τις ιαπωνικές εταιρείες ότι καταχρώνται το πρόγραμμα αυτό για να απασχολούν υπαλλήλους που προσφέρουν φθηνή εργασία για μεγάλες περιόδους. Εξήγησε μάλιστα ότι ο Κινέζος που πέθανε τον Ιούνιο του 2008 πληρωνόταν 400 γεν (3,5 ευρώ) για κάθε ώρα υπερωρίας, δηλαδή δύο φορές λιγότερο από τον κατώτατο μισθό στο Τόκιο.

cosmo.gr