Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

16 ΧΡΟΝΩΝ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!!!

Με ηλικία μόλις 16 χρόνων, ο Αυστριακός Μάριαν Κόγκλερ είναι ο νεότερος πτυχιούχος που αποφοίτησε ποτέ από το Πολυτεχνείο της Βιέννης, με τη μακρά παράδοση αιώνων και μάλιστα από την όχι και «εύκολη» Σχολή Πληροφορικής, αλλά ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του «παιδί θαύμα», καθότι, όπως τονίζει, «το να έχει κανείς ιδιαίτερες ικανότητες είναι ένα τελείως κανονικό βιολογικό φαινόμενο».
Όπως ανακοινώθηκε  από το Πολυτεχνείο της αυστριακής πρωτεύουσας, ο 16 χρονος έχει καλύψει ήδη και το ένα τρίτο των μεταπτυχιακών του σπουδών, ενώ βρίσκεται και προ της ολοκλήρωσης δύο περαιτέρω σπουδών που έκανε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο Βιέννης, «Τα Μαθηματικά στις επιστήμες των ηλεκτρονικών υπολογιστών» και «Γλωσσικές επιστήμες».

Οι εξαιρετικές ικανότητες του Μάριαν Κόγκλερ επισημάνθηκαν από τους γονείς του σε πολύ μικρή ηλικία και μάλιστα μέσα από τηλεοπτική εκπομπή για παιδιά-ευφυΐες, όπου ανακάλυψαν πολλές παραλλήλους με το γιό τους. Ένα τεστ ευφυΐας που του έγινε στα τρία του χρόνια επιβεβαίωσε τη μοναδικότητα του παιδιού τους, το οποίο διάβαζε ήδη σε ηλικία δυόμιση χρόνων και στα τρία του χρόνια έγραφε και έκανε προσθέσεις και αφαιρέσεις τριψήφιων αριθμών.

Στα πέντε του χρόνια ήταν ήδη στο δημοτικό, στα οκτώ του στο γυμνάσιο, όπου, μετά τη διαπίστωση από τους καθηγητές πως τα εκεί μαθήματα ήταν πολύ ανιαρά για το μικρό Μάριαν, επισημάνθηκε στους γονείς του το πρόγραμμα «Μαθητές στο πανεπιστήμιο».

Έπειτα από αρχικά νομικίστικα εμπόδια, τα οποία ξεπέρασε ο ίδιος απευθυνόμενος στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου Βιέννης, και έπειτα από εξοντωτικές ειδικές εξετάσεις, μπόρεσε και κατατάχθηκε ως έκτακτος φοιτητής στη Σχολή Πληροφορικής σε ηλικία μόλις 13 χρόνων.

Και εκεί έκανε επίσης το «θαύμα» του, αφού μέσα σε δύο χρόνια ο Μάριαν Κόγκλερ, μελετώντας παράλληλα, πήρε το απολυτήριο του λυκείου και τώρα, ένα χρόνο αργότερα - επίσης μέσα σε διάστημα ρεκόρ - και το πτυχίο του Πολυτεχνείου Βιέννης ως διπλωματούχος μηχανικός της Πληροφορικής.

Πάντως το «όχι παιδί θαύμα», όπως ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του, δεν έχει προς το παρόν συγκεκριμένα σχέδια για το μέλλον του, αλλά αρχικά σκοπεύει να συνεχίσει μια επιστημονική σταδιοδρομία.

www.world.gr