Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!!!

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη Νέα Ζηλανδία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το κάπνισμα στις φυλακές από την 1η Ιουλίου 2011, καθώς υπάλληλοι και φορείς εκφράζουν φόβους για έξαρση της βίας, λόγω της έλλειψης της νικοτίνης.
Υπολογίζεται ότι περίπου τα δύο τρίτα των συνολικά 5.700 κρατουμένων στις φυλακές της Νέας Ζηλανδίας είναι μανιώδεις καπνιστές, γι' αυτό και η κυβέρνηση θα τους υποβάλλει σε θεραπείες διακοπής, με επιθέματα νικοτίνης.
Τα αυξημένα ποσοστά των καπνιστών στις φυλακές, θέτουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τόσο του προσωπικού, όσο και των κρατουμένων”, είπε η υπουργός Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων Τζούντιθ Κόλινς, η οποία προσέθεσε ότι οι 3.500 εργαζόμενοι στις φυλακές είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στη χώρα που δεν προστατεύονται από τις συνέπειες του καπνίσματος των άλλων στο χώρο εργασίας τους.
Όπως όμως δήλωσε ο Κιμ Γουόρκμαν, πρώην ανώτατο στέλεχος του Τμήματος Δικαιοσύνης και νυν διευθυντής του Οργανισμού Επανεξέτασης Εγκλήματος και Τιμωρίας, η κίνηση είναι πιθανό να προκαλέσει «βία ή καταστροφές κάποιου τύπου».
Ο Γουόρκμαν είπε ότι οι νέες συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για τους νέους φυλακισμένους που ήδη αντιμετωπίζουν την έλλειψη ναρκωτικών και αλκοόλ και θέματα φυσικής και πνευματικής υγείας, από την έναρξη έκτισης των ποινών τους.
Ο πρόεδρος του συνδικάτου των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Μπίβεν Χάνλον δήλωσε ότι οι άνθρωποι που σταματούν να λαμβάνουν νικοτίνη γίνονται απρόβλεπτοι, ανυπόμονοι και επιθετικοί και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των φυλακών θα το υποστεί αυτό.
«Εμείς οι υπάλληλοι των φυλακών θα πρέπει να το διαχειριστούμε», είπε ο Χάνλον, ενώ η πρώην επικεφαλής των γυναικείων φυλακών της χώρας Σίλια Λάσλι, προέβλεψε χάος στις φυλακές, μόλις εισαχθεί η απαγόρευση.
Η Λάσλι αποσυνέδεσε το μέτρο από τις επιπτώσεις του καπνού και το απέδωσε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απευθυνθεί στους συντηρητικούς νεοζηλανδούς ψηφοφόρους ως σκληρή απέναντι στους εγκληματίες.

cosmo.gr