Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

ΕΚΑΨΕ 574.500 ΔΟΛΑΡΙΑ!!!

Το ποσό των 574.500 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (51.900 ευρώ) έκαψε, ακολουθώντας τη συμβουλή ενός δασκάλου του φενγκ σούι, ένας βουλευτής του Χονγκ Κονγκ, για να αποφύγει την καταδίκη του για υπόθεση νοθείας στις εκλογές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, ο βουλευτής Τζίλμπερτ Λέουνγκ, είπε στο δικαστήριο ότι ο δάσκαλος του Φενγκ Σούι, Τόνι Τσαν, του είπε ότι εάν ήθελε να μην πάει στη φυλακή, έπρεπε να καίει κάθε βράδυ επί ένα χρόνο 15 χαρτονομίσματα 1.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ το καθένα. Συνολικά θα έπρεπε να κάψει 5.745 χιλιοδόλαρα Χονγκ Κονγκ, δηλαδή 5.745.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Όμως, όπως παραδέχτηκε στο δικαστήριο για να γλιτώσει λεφτά, έκαιγε χαρτονομίσματα των 100 αντί των 1.000 δολαρίων, δηλαδή έκαψε συνολικά 574.500 δολάρια Χονγκ Κονγκ (51.900 ευρώ)

Όταν μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο, ο Λέουνγκ απευθύνθηκε στον Τσαν για να διαμαρτυρηθεί για το αποτέλεσμα της δίκης, εκείνος απάντησε ότι η ευθύνη βάραινε αποκλειστικά τον ίδιο τον βουλευτή γιατί δεν ακολούθησε τη συμβουλή του να καίει χαρτονομίσματα των 1.000 δολαρίων.

Απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου του δασκάλου για το κατά πόσο είχε μισό εκατομμύριο δολάρια Χονγκ Κονγκ να κάψει, ο Λέουνγκ είπε ότι είχε πολύ περισσότερα από αυτά.

Η κατάθεση του Λέουνγκ, ο οποίος φυλακίστηκε για νοθεία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έγινε στο πλαίσιο της νομικής αντιπαράθεσης μεταξύ της οικογένειας της κάποτε πλουσιότερης γυναίκας της Ασίας Νίνα Ουάγνκ και του Τσάν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Ουάνγκ του άφησε το σύνολο της περιουσίας της σε μία διαθήκη την εγκυρότητα της οποίας η οικογένειά της αμφισβητεί.

Ο Τσάν ισχυρίζεται ότι είχε διατελέσει επί 15ετία ο μυστικός εραστής της Ουάνγκ, η οποία ήταν επικεφαλής της αυτοκρατορίας Chinachem, αλλά η οικογένεια της ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μία πλαστή διαθήκη για να διεκδικήσει την περιούσια της, η οποία προοριζόταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το φενγκ σούι είναι μία παραδοσιακή πεποίθηση για τον τρόπο οργάνωσης της ζωής σύμφωνα με την αρμονία των στοιχείων και ακολουθείται από τους ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ σχεδόν σε όλα, από την επιλογή μιας αποδοτικής ημερομηνίας για την τέλεση μιας γαμήλιας τελετής μέχρι τη διαρρύθμιση των επίπλων σε ένα σπίτι

www.world.gr