Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

«ΓΝΩΣΤΟΙ Η ΑΓΝΩΣΤΟΙ»

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο υποκατάστημα της MARFIN μετά από τον εμπρησμό επί της οδού Σταδίου 23. Πρόκειται για την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών. Προανάκριση για το θάνατο των τριών ατόμων και τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, «διενεργείται» από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Φίλιππος Κουτσάφτης αφού εξέτασε τα πτώματα ανέφερε ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυκτικά αίτια, λόγω του πυκνού καπνού. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου προσπαθώντας να κατέβει στο ισόγειο για να ξεφύγει. Η πρώτη γυναίκα βρέθηκε σε γραφείο του δευτέρου ορόφου, ενώ η δεύτερη άτυχη γυναίκα βρέθηκε κοντά στο μπαλκόνι ενώ προσπαθούσε να βγει για να πάρει αέρα.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 28 προσαγωγές 12 συλλήψεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν τραυματισθεί και 29 αστυνομικοί, αποτέλεσμα των χθεσινών γεγονότων.
Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται με επίκεντρο την περιοχή των Εξαρχείων, ενώ έγινε έφοδος με παρουσία εισαγγελέα και στο υπό κατάληψη κτήριο της οδού Ζαΐμη 11.
Ως πότε θα αντέξουμε τους γνωστούς άγνωστους, ως πότε θα βλέπουμε να διακυβεύετε η ζωή μας και να μην την υπερασπίζει κανείς;. Κάποια στιγμή θα δούμε τον απλό πολίτη (να μου εξηγήσει κάποιος τώρα ποιος είναι ο απλός πολίτης και σε τι διαφέρει από τους «άλλους πολίτες») να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και μετά θα λέμε ότι απειλείται το Σύνταγμα. Απόδειξη αυτού, στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του μετά από τα θλιβερά γεγονότα ξεκίνησε λέγοντας για την Δημοκρατία και το Σύνταγμα ότι πρέπει να το διαφυλάξουμε.
Μήπως πρέπει να ακούσουμε κάτι που δεν ακούμε;!!! Μήπως έφτασε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας; Γιατί εχθές είχαμε τρεις αθώους πολίτες νεκρούς αύριο ΠΟΣΟΥΣ!!!. Στο τέλος βλέπω να γινόμαστε «ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ».