Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


1819:  Το πρώτο ποδήλατο κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
 1821:  Δεύτερη σύσκεψη κρητικών οπλαρχηγών και προκρίτων στα Γλυκά Νερά Σφακίων για τον Αγώνα. Συγκροτείται η «Καγκελαρία».
 1864 : Το Ιωνικό κράτος ενώνεται με την Ελλάδα.
 1965:  Ο απόστρατος στρατηγός Ιορδανίδης δημοσιεύει στην εφημερίδα «Το Βήμα» άρθρο, στο οποίο αναφέρει: «Αι πλέον πρόσφαται ενδείξεις πείθουν ότι μια χούντα παρασκευάζει με ευρύτατους ελιγμούς επιθέσεις κατά της Δημοκρατίας».
 1985 : Γεννιούνται τα πρώτα τρίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα.
 1995:  Πραγματοποιείται στην Ελλάδα η πρώτη κατεδάφιση με δυναμίτη στο 15ώροφο και επί 30 χρόνια ημιτελές κτήριο του Ερυθρού Σταυρού, στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Σλίμαν.
 1998 : Ο δικτάτορας της Ινδονησίας Σουχάρτο παραιτείται.
 2005:  Διεξάγεται ο 50ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στο Κίεβο της Ουκρανίας. Νικήτρια αναδεικνύεται για λογαριασμό της Ελλάδα η Έλενα Παπαρίζου με το τραγούδι «My Number One» σε μουσική του Χρήστου Δάντη και στίχους της Ναταλίας Γερμανού. Είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδα στα 31 χρόνια συμμετοχής της στο θεσμό.
 2006 : Το Μαυροβούνιο αποφασίζει σε δημοψήφισμα με πλειοψηφία 55.5% την ανακύρηξή του σε ανεξάρτητο κράτος και τη διάλυση του ομόσπονδου κράτους της Σερβίας και Μαυροβουνίου.

ΤΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗ