Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ…


Γιατί οι Αφγανοί λαθρομετανάστες χαρακτηρίζονται πρόσφυγες; Γιατί η προνομιακή τους μεταχείριση και ο αυτόματος εφοδιασμός με νόμιμα έγγραφα; Επειδή αυτό απαιτεί, εκβιαστικά, απ' τις ελληνικές Αρχές, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ; Η Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Ληστών;
Δύο Παγκόσμιοι πόλεμοι γίνανε, με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και πολλαπλάσιους ακρωτηριασμένους.
Κι όμως παρόμοιο μαζικό κύμα προσφύγων δεν υπήρξε. Με εξαίρεση βέβαια τον «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης, κατά την ρεπούσια εκδοχή της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Εκεί όμως δεν είχαμε, στην πραγματικότητα, πρόσφυγες αλλά γενοκτονία αυτοχθόνων από Οθωμανούς Ασιάτες.
Γιατί συμβαίνει αυτό με τους Αφγανούς και μερικές άλλες εθνότητες ή μειονότητες; Ποιοι ανάγκασαν τα συγκεκριμένα αφγανικά αποβράσματα να εγκαταλείψουν την μαρτυρική πατρίδα τους, για να φροντίσουν το σαρκίο τους, κάπου στη Δύση;
Όχι βέβαια οι Αμερικάνοι. Όχι η Ελληνική στρατιωτική αποστολή που βρίσκεται εκεί παρά τη θέληση της, μακριά απ' τα πεδία των μαχών, και μόνο επειδή οι αμερικανόδουλες ελληνικές κυβερνήσεις κατουριόνται πάνω τους και μόνο στη σκέψη ν' αρνηθούν στρατιώτες και χρήματα στα υπερατλαντικά αφεντικά τους.
Οι Αφγανοί που καταφεύγουν στην Ελλάδα, και αν τα καταφέρουν δυτικότερα, δεν είναι πρόσφυγες αλλά δωσίλογα κτήνη. Μεταναστεύουν επειδή αυτή είναι η αμερικάνικη πολιτική. Είναι επιλεγμένοι μέσα απ' τις δωσίλογες αφγανικές φατρίες και μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να στείλουν συνάλλαγμα στους συνεργάτες των κατακτητών και να στηρίξουν την αμερικάνικη κατοχή με το μεροκάματο των Ελλήνων και ευρωπαίων εργατών. Γι' αυτούς οι Ταλιμπάν που δίνουν το αίμα τους για να απαλλάξουν την πατρίδα τους απ' την ιμπεριαλιστική κατοχή είναι εγκληματίες. Οι Ταλιμπάν εγκληματίες, όχι οι Αμερικάνοι, που πήγαν εκεί για να ελέγξουν τους δρόμους της ενέργειας και να περικυκλώσουν την Ρωσία!
Η Λαθρομετανάστευση εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς. Πρώτα, προσφέρει φτηνά εργατικά χέρια στην χρεοκοπημένη δυτική οικονομία. Δεύτερον, οι φτηνοί και δουλικοί αλλοδαποί χρησιμοποιούνται για την άλωση όσων έχουν κατακτήσει με αγώνες οι ευρωπαίοι εργάτες. Τρίτον, για την διάρυξη του κοινωνικού ιστού, την γκετοποίηση και την διάλυση της συνδικαλιστικής και πολιτικής ανεξαρτησίας της εργατικής τάξης. Τέταρτο, και σπουδαιότερο, για την αμερικάνικη γεωστρατηγική. Για να στηριχτούν οι Αμερικάνοι και να στηρίξουν τα φίλια σ' αυτούς καθεστώτα και τις μειονότητες.
Η Λαθρομετανάστευση δεν είναι καθόλου αυθόρμητο και φυσικό φαινόμενο, που ο άνθρωπος δεν μπορεί, τάχα, να ελέγξει. Είναι υποκινούμενη και στοχευόμενη. Στα Βαλκάνια δεν υπάρχει έθνος που να δοκιμάστηκε σκληρότερα απ' τους Σέρβους, απ' τον πόλεμο, το οικονομικό σαμποτάζ, τον οικονομικό αποκλεισμό. Βλέπετε όμως Σέρβους στην Ελλάδα; Βλέπετε Παλαιστινίους απ' την μαρτυρική Γάζα; Ούτε ρουθούνι. Γιατί; Ιδού η απορία! Μπορεί να μας την απαντήσουν τα στρατευμένα στο αμερικάνικο ψυχολογικό πόλεμο, τσιράκια.

ΤΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ