Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK...

Τι κάνεις όταν θέλεις να μιλάς με όλους τους φίλους σου νέους και παλιούς, μεγάλους και μικρούς;;
FACEBOOK!
Τι κάνεις όταν θες να επικοινωνήσεις, να κάνεις νέες γνωριμίες ή ακόμα να βρεις ένα σύντροφο;; (έτσι είναι τώρα πια!)
FACEBOOK!
Τι κάνεις όταν θες νασυ,βαδίσεις με τη νέα γενιά και να την καταλάβεις πιο εύκολα;;
FACEBOOK!
Τι κάνεις όταν θέλεις…… να αυτοκτονίσεις;!
FACEBOOK
Μπορεί να μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και οι χρήστες να αυξάνoνται μέρα με τη μέρα, αλλά έχει και κακές επιπτώσεις!
Εκτιμάται ότι ετησίως  200 άτομα στην Αμερική επιχειρούν να αυτοκτονήσουν έχοντας πρώτα ενημερώσει τους FACEBOOK – φίλους τους για την ενέργειά τους αυτή, ενημερώνοντας το προφίλ τους!!
Πολλές φορές οι αρχές καταφέρνουν να επέμβουν έγκαιρα, δεν είναι όμως και λίγες αυτές που δεν προλαβαίνουν να αποτρέψουν τον αυτόχειρα!
Οι γονείς δεν θέλουν να καταπατήσουν την ελευθερία των παιδιών τους, φοβούνται να τα καταπιέσουν ή να τους απαγορεύσουν τη χρήση του διαδικτύου με αποτελεσμα να είναι έρμαια σε ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι του μυαλού,  που τα οδηγεί σε λάθος αποφάσεις.
Χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο το παράδειγμα του Tyler Clementi, φοιτητή του πανεπιστημίου του New Jersey που βιντεοσκοπήθηκε από συμφοιτητές του σε ερωτικές του περιπτύξεις με νεαρό άνδρα. Οι τελευταίοι δημοσίευσαν το βίντεο στο διαδίκτυο. Όταν το έμαθε σοκαρισμένος αυτοκτόνησε από ντροπή.
Ο νεαρός έπεσε από γέφυρα της περιοχής, αφού πρώτα είχε ενημερώσει τους φίλους του μέσω facebook, είχε γράψει χαρακτηριστικά : "Πέφτω από την γέφυρα συγγνώμη..."
Μήπως να υποβαλλόμαστε σε ψυχολογικά τεστ και να συμπληρώνουμε ιατρικά ερωτηματολόγια πριν δημιουργήσουμε λογαριασμό στο εκάστοτε FACEBOOK;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ